Print
 
 

Pensioen: wat ga jíj doen?

 

 

Digitale uitzending over pensioenen voor alle medewerkers van universiteiten

 
Pensioen is onderhevig aan veranderingen. Iedereen die pensioen opbouwt, heeft individuele keuzes die de opbouw van zijn of haar pensioen beïnvloeden. Al lijkt voor veel mensen hun pensioen nog ver weg, deze keuzes zijn nu van belang. In het webinar 'Pensioen: wat ga jíj doen?' gaven experts uitleg over deze keuzes en de veranderingen in de pensioenregeling. Het live webinar vond op 10 februari plaats en is hier terug te kijken.


De Vereniging van Universiteiten vindt het belangrijk dat de 50.000 medewerkers van universiteiten goed geïnformeerd zijn over de pensioenregeling en de keuzes die zij hebben met betrekking tot het opbouwen van hun pensioen. Experts die aan het webinar deelnamen zijn prof. dr. Theo Nijman, dr. Roel Mehlkopf, Jacqueline van de Laar (pensioenexpert APG) en Jan Boersma (bestuurder onderwijs en onderzoek FNV overheid).

Onderwerpen die aan bod kwamen zijn de keuzemogelijkheden die medewerkers hebben, zoals het partner plus pensioen en lijfrente. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld kiezen om vrijwillig extra pensioen op te bouwen. Daarnaast gaf het webinar ook informatie over beleggingen en indexering van pensioenen.