Print
 
 

Marte Simons

Marte Simons (1986) werkt bij de VSNU als beleidsadviseur. Zij is plaatsvervangend woordvoerder en werkt mee met de politieke lobby. Zij houdt zich daarnaast binnen het domein Financiën onder andere bezig met het studievoorschot. Ook ondersteunt ze de directie en voorzitter met de voorbereiding van bestuurlijke overleggen. Tenslotte organiseert ze de General Assembly’s van de VSNU. Eerder was ze binnen het domein Onderzoek en Valorisatie bezig met impact. Zij coördineerde de publicatie van de e-zine 'Valorisatie in beeld' en het VSNU-Impactfestival.

 

Marte haalde haar master sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en haar bachelor aan de Radboud Universiteit. Tijdens haar studie was zij bij de Radboud Universiteit o.a. voorzitter facultaire studentenraad en lid van de universitaire studentenraad. Ze adviseerde het faculteits- en universiteitsbestuur over onderwijskwaliteit en de wet- en regelgeving rondom onderwijs. Bij de Landelijke Studentenvakbond onderzocht Marte profileringsfondsen en psychische problemen bij studenten. Ze was ook beleidsadviseur bij FNVJong waar ze adviseerde over macrodoelmatigheid van mbo-onderwijs en de implementatie van het sociaal akkoord.

Marte Simons

“Ik sta voor een academische gemeenschap met een open karakter die midden in de maatschappij staat als bron van inspiratie.”

Marte Simons
Beleidsadviseur

E-mail: simons@vsnu.nl
Tel. 06 - 53 16 21 56

Onderwerpen:

Woordvoering 
Voorbereiding bestuurlijke overleggen
Studievoorschot