Print
 
 

Kim Huijpen

Kim Huijpen (1982) is beleidsadviseur bij de VSNU. Zij studeerde Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en rondde deze studie af met een research master. Tijdens haar studie was Kim coördinator studieverenigingen bij ASVA studentenunie. Voordat ze bij de VSNU in dienst kwam, werkte Kim in verschillende functies bij de Technische Universiteit Delft. Als beleidsmedewerker bij de directie Strategic Development hield zij zich onder andere bezig met internationale universitaire rankings en was zij secretaris van het universiteitsbrede integriteitsprogramma.


Kim heeft bij de VSNU vooral onderzoeksevaluaties, open access, het promotiestelsel en wetenschappelijke integriteit in haar pakket. Denk hierbij aan het bevorderen van wetenschappelijke integriteit en de wijze waarop de kwaliteit van het universitaire onderzoek systematisch wordt geëvalueerd. ‘Universiteiten zijn ervoor verantwoordelijk dat wetenschappers kwalitatief goed en integer wetenschappelijk onderzoek kunnen doen. Het bevorderen en het monitoren van de kwaliteit en integriteit van het wetenschappelijk onderzoek is goed voor de wetenschap en dus ook voor de Nederlandse universiteiten.’
 

Kim Huijpen

“Ik zet mij bij de VSNU in voor het behouden en uitbouwen van ons wetenschapssysteem waarin wetenschappelijke waarheidsvinding kan floreren.”

Kim Huijpen
Beleidsadviseur

E-mail: huijpen@vsnu.nl
Tel. 06 44 96 26 52

Onderwerpen:

Onderzoeksevaluaties
Open Access
Promotiestelsel
Wetenschappelijke integriteit