Print
 
 

App Welcome2NLResearch helpt internationale wetenschappers bij immigratie


De gratis App ‘Welcome2NLResearch’ helpt (potentiële) buitenlandse medewerkers bij hun immigratie in Nederland. In de App vinden zij handige informatie en weetjes over werk, wonen en welke documenten zij moeten invullen. Buitenlandse onderzoekers en wetenschappers die in Nederland een baan zoeken of binnenkort aan de slag gaan bij een Nederlandse universiteit, universitair medisch centrum of onderzoekinstelling, moeten veel regelen. Om ervoor te zorgen dat regelgeving en formaliteiten geen drempel vormen heeft SoFoKleS, het Sociaal Fonds voor de Kennissector, de App Welcome2NLResearch ontwikkeld.

Tips adviezen en informatie
De App voorziet de internationale medewerkers inzicht in de formaliteiten die zij vóór en na hun aankomst in Nederland moeten doorlopen. Bijvoorbeeld over welke documenten zij vooraf moeten aanvragen en invullen en hoe zij ervoor kunnen zorgen dat hun eigen zorgverzekering de zorgkosten in Nederland dekt. En wat heb je bijvoorbeeld nodig om hier een huis te regelen? Met een handige checklist kunnen gebruikers direct afvinken welke formaliteiten zij hebben afgehandeld. Dit verschilt per land van herkomst. Daarnaast biedt de App een overzicht en een link naar de website van de Nederlandse universiteiten, universitair medische centra en onderzoekinstellingen.

De App is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.