Print
 
 

Terugblik 2014De winnaar van de Student Research Award 2014 is Martin Sikma, student Meteorologie en Luchtkwaliteit aan Wageningen University. Zijn bachelorscriptie werd door de commissie van wetenschappers unaniem als excellent beoordeeld. Met zijn bachelorscriptie “An elementary shallow cumulus parameterization for tropical boundary layers” deed hij onderzoek naar de massa die door wolken wordt verplaatst, zoals vocht, chemicaliën en andere vervuiling. Hij ontving de award uit handen van minister van Onderwijs Jet Bussemaker.


De tweede prijs, de eervolle vermelding, werd dit jaar uitgereikt aan Femke van der Wilt van de VU Amsterdam. Zij onderzocht de relatie tussen verbale competentie en afwijzing door leeftijdsgenoten onder jongens en meisjes in voorschoolse setting. De jury onder leiding van Henk Meijer en Imre Horvath noemde haar onderzoek “zeer authentiek”.

De publieksprijs voor de beste wetenschappelijke poster is uitgereikt aan Jessica Aernoudt, Nick Smits en Yentl Pauwel van de Universiteit van Gent, voor hun onderzoek naar de kwaliteit van zwembadwater dankzij aangepaste chloorconcentraties.

Het succes van deze vijfde editie van de SRC sprak uit de kwaliteit van het gepresenteerde bacheloronderzoek. De jury roemde het niveau van de papers, de grote zelfstandigheid van de studenten binnen het door hen uitgevoerde onderzoek en de innovatieve oplossingen die studenten in hun onderzoek aandragen voor grote vraagstukken.
De beoordelingscommissie van 47 ervaren wetenschappers had een groot aandeel in het succes van deze jubileumeditie van de SRC. Zij beoordeelden de ruim 95 papers op kwaliteit en op basis hiervan werden de beste onderzoeken geselecteerd. Bekijk de video hieronder voor een terugblik op de Student Research Conference 2014!