Nieuwsberichten

VSNU, AcTI en StartupDelta organiseren academische startup competitie op GES 2019

VSNU, AcTI en StartupDelta organiseren academische startup competitie op GES 2019

De VSNU organiseert samen met de Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en StartupDelta een competitie voor academische startups: The 10 Dutch pioneering innovations from science, in aanloop naar de Global Entrepreneurship Summit (GES) op 4 en 5 juni aanstaande in Den Haag. Voor academische startups is dit de kans om zich aan een groot publiek van internationale investeerders en bedrijven te presenteren. 


Internationaal podium voor academische startups
Voor de GES, een initiatief van de Minister van Buitenlandse Zaken van de VS, Mike Pompeo en Minister President Rutte, zijn al meer dan 5000 aanmeldingen van voornamelijk internationale bedrijven. De winnaars van de startup competitie krijgen een internationaal podium en kunnen hiermee hun startup presenteren aan een wereldpubliek. Voor de Nederlandse universiteiten is dit een kans om valorisatie binnen de universiteiten internationaal in de spotlight te zetten. Academische startups zijn voor Nederland ontzettend belangrijk vanwege hun vaak innovatieve doorbraken die op allerlei manieren impact hebben op de maatschappij.  


Vijf GES thema's 
De KTO’s van universiteiten, universitair medisch centra, KNAW- en NWO-instituten kunnen voor deze competitie startups uit hun instelling nomineren. De vijf GES thema’s waarop startups genomineerd kunnen worden zijn: Health, Food & Agri, Water, Energy en Connectivity. Op 14 mei vindt er een voorronde plaats in Epicenter Amsterdam waar vervolgens de 10 beste startups genomineerd worden om deel te nemen aan de GES. Vanuit elke universiteit kunnen per GES thema maximaal 3 academische startups worden voorgedragen. De deadline voor het indienen van nominaties is 8 april 2019. 
 

Lees meer: 10 Dutch pioneering innovations from science (pdf.)

Voorbeelden van veertien baanbrekende innovaties van Nederlandse universiteiten