Nieuwsberichten

Babs van den Bergh nieuwe directeur VSNU

 

Babs van den Bergh is benoemd als nieuwe directeur van de VSNU. Het Algemeen Bestuur van de VSNU heeft unaniem ingestemd met haar voordracht.

Babs van den Bergh, momenteel adjunct-directeur en bestuurssecretaris van de VSNU, volgt per 16 september 2017 Josephine Scholten op als directeur van de VSNU. Van den Bergh studeerde filosofie aan de Universiteit Utrecht en werkte eerder bij de Adviesraad voor Wetenschap en Technologie (nu AWTI), als directeur Onderzoeks- en Wetenschapsbeleid bij OCW en als hoofd Academische Zaken bij de Universiteit van Amsterdam.
 

Van den Bergh over haar nieuwe positie: “De universiteiten en hun vereniging staan aan de vooravond van een aantal grote veranderingen: een nieuwe bestuursstructuur en voorzitter, een nieuwe regering en minister. Het is mijn ambitie het VSNU-bureau daar met behoud van zijn kwaliteitsgedreven en ontwikkelingsgerichte cultuur doorheen te loodsen.”

Karl Dittrich, vertrekkend voorzitter van de VSNU: “Het VSNU-bureau is bij Babs van den Bergh in zeer goede handen. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij het VSNU-bureau en de Vereniging onder de nieuwe omstandigheden optimaal kan laten gedijen.