Print
 
 

Q&A Cambridge University Press


De FAQ’s zijn gerubriceerd naar  de onderwerpen: Algemene vragen over open access, Vragen over open access in de praktijk, Vragen over onderhandelingen en de rol van de stakeholders, Stand van zaken onderhandeling per uitgeverij (Elsevier, SAGE, Springer, Wiley, OUP, ACS, Taylor & Francis, Wolters Kluwer en overige uitgeverijen) en Hoe zit het met LingOA.


Stand van zaken onderhandeling Cambridge University Press


Wat houdt de overeenkomst met Cambridge University Press op hoofdlijnen in?

Voor 2017 tot en met 2019 is overeengekomen om volledig open access te realiseren voor nieuwe artikelen die worden gepubliceerd in de tijdschriften van Cambridge University Press. Dit geldt voor zowel de hybride tijdschriften als de open access tijdschriften van Cambridge University Press.

Op welke tijdschriften heeft de overeenkomst met Cambridge University Press betrekking?

De overeenkomst heeft betrekking op zowel de hybride tijdschriften als de open access tijdschriften van Cambridge University Press. Voor de tijdschriften die worden uitgeven voor scholarly societies (39) is (nog) geen toestemming verkregen om deze te laten participeren in deze OA deal. Daarmee is Cambridge University Press de eerste uitgeverij waarmee een overeenkomst tot stand is gekomen voor zowel de hybride als de open access tijdschriften.

Wanneer treedt de overeenkomst met Cambridge University Press in werking?

De overeenkomst voor open access publiceren geldt vanaf 1 juni 2017 en loopt drie jaar vanaf die datum.

Welke auteurs kunnen nu hun artikelen volgens de overeenkomst open access publiceren bij Cambridge University Press ?

Alle corresponding authors van Nederlandse universiteiten en UMC’s, met uitzondering van de universiteiten van Wageningen en Eindhoven.