Print
 
 

Terugblik conferentie internationalisering Kwaliteit en Inclusiviteit

 

Op maandag 19 november 2019 organiseerden de Vereniging van Universiteiten en de Erasmus Universiteit Rotterdam samen de Conferentie internationalisering: Kwaliteit en Inclusiviteit. 

 

Aanleiding voor deze conferentie was het maatschappelijke en politieke debat over de internationalisering van het hoger onderwijs. In het voorjaar van 2018 publiceerde zowel de Vereniging van Universiteiten als de minister van OCW hun agenda voor de toekomst. De begrippen kwaliteit en inclusiviteit staan in beide agenda’s centraal en de ambitie is duidelijk: internationalisering die bijdraagt aan verhoging van de onderwijskwaliteit en waarvan alle studenten profiteren.


 
De Erasmus Universiteit Rotterdam en de Vereniging van Universiteiten namen met de organisatie van deze conferentie het voortouw in het realiseren van deze ambitie. Tijdens de deelsessies van de conferentie deelden deskundigen van verschillende universiteiten hun ervaring en kennis rondom vier thema’s: 
1. Widening participation in internationalization and outgoing mobility
2. The added value of the international classroom and outgoing mobility
3. Retaining international talent
4. Towards a true international community

 

In de rechterkantlijn van deze pagina kunt u de presentaties uit de deelsessies downloaden. Een verslag van de conferentie volgt op korte termijn. Foto’s van de conferentie kunt u hier vinden.