Print
 
 

Bezoek Lita Nelsen

 

Op uitnodiging van StartupDelta en de Vereniging van Universiteiten (VSNU) was Lita Nelsen, voormalig director Technology Licensing Office van MIT, vorige week drie dagen in Nederland. Nelsen heeft dertig jaar ervaring op het gebied van valorisatie, het opzetten en leiden van knowledge transfer offices (KTO) en het begeleiden van universitaire startups naar de markt. Haar bezoek aan Nederland kwam op het goede moment. 

 

Vlak na de publicatie van de Eindevaluatie van het Valorisatieprogramma (zie hier de reactie van de VSNU), gaat het kennisveld in samenwerking met de ministeries van EZK en OCW bepalen hoe we in Nederland knowledge transfer en valorisatie - ook wel kennisbenutting of impact genoemd – verder gaan ontwikkelen. Eén stap is in ieder geval al gezet door de gezamenlijke aankondiging van Marcelis Boereboom (DG OCW) en Pieter Duisenberg (Voorzitter VSNU), dat zij de komende drie tot vijf jaar gezamenlijk een tweejaarlijkse masterclass serie zullen financieren. 

 

Het bezoek van Lita Nelsen en haar masterclass was de eerste van deze serie. Het doel van de masterclasses is om de Nederlandse KTO’s verder te professionaliseren en te versterken.

 

Lees hier het hele nieuwsbericht.