Print
 
 

Student Research Conference

 

De SRC is een jaarlijkse conferentie met als doel bacheloronderzoek in de schijnwerpers te zetten en het enthousiasme van studenten voor wetenschappelijk onderzoek aan te wakkeren en te vergroten. Studenten krijgen de unieke kans hun undergraduate onderzoek aan elkaar en aan een breed publiek te presenteren. Tevens krijgen zij de mogelijkheid om de wetenschappelijke praktijk te ervaren door een conferentie te bezoeken. Ook wordt tijdens de conferentie de Student Research Award uitgereikt, de prijs voor het beste bacheloronderzoek van Nederland en Vlaanderen.

De traditie van een Nederlandse conferentie voor bacheloronderzoek komt voort uit een samenwerking tussen University College Roosevelt en de VSNU en sluit aan bij bestaande initiatieven in de Verenigde Staten, Engeland en Ierland. Ook hier worden jaarlijks conferenties georganiseerd om het belang van onderzoek als onderdeel van een wetenschappelijke opleiding te benadrukken en om jonge wetenschappers hier in een vroeg stadium bij te betrekken.

2015

Vanaf 2015 organiseert ScienceWorks de SRC. De zesde Student Research Conference vindt plaats aan de Universiteit van Tilburg op 11 november 2015. Voor alle informatie over meedoen, de criteria en de conferentie: www.studentresearchconference.nl.

 

Terugblikken 2010 t/m 2014

Bekijk de terugblikken van eerdere edities van de Student Research Conference.