Print
 
 

Widening Participation


Widening participation is een belangrijk onderdeel van Horizon2020, dat de deelname van nieuwe EU-lidstaten aan Horizon2020 bevordert. Aansluiting bij de smart specialisation strategies van deze nieuwe regio’s is wenselijk, zodat strategische partnerschappen binnen de EU ontstaan. Dit versterkt de rol van de EU als kenniseconomie in de wereld.
 
Op woensdag 15 oktober 2015 organiseerde de VSNU samen met Neth-ER het netwerkevent “Excellence without borders” in Brussel. Doel van het event was om duurzame en strategische partnerschappen te vinden op het gebied van onderzoek tussen Nederland en landen in Centraal- en Oost Europa. Op die manier kan er uiteindelijk beter gebruik worden gemaakt van widening participation instrumenten (WIDESPREAD) uit Horizon2020.

Het event had een brede opkomst met deelnemers uit onder andere Nederland, Hongarije, Polen, Slowakije, Oekraïne, en Roemenië.

 

In november 2016 wordt een vervolgbijeenkomst gepland vanuit het Slowaaks EU-voorzitterschap, gericht op deelname vanuit Widespread landen in Horizon2020.