Print
 
 

Marte Simons

Marte Simons (1986) werkt bij de VSNU als beleidsadviseur. Zij houdt zich bij het domein Onderzoek en Valorisatie bezig met valorisatie. Zij coördineerde de publicatie van het e-zine 'Valorisatie in beeld' waarin alle universiteiten voor het eerst voorbeelden en cijfers van kennisbenutting presenteerden. Op dit moment is ze bezig met de coördinatie van het Impactfestival, dat op 23 november wordt georganiseerd. Daarnaast houdt ze zich bezig met de kwaliteitsafspraken en ondersteunt ze de directie en voorzitter met de voorbereiding van bestuurlijke overleggen.

Marte haalde haar master sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en haar bachelor aan de Radboud Universiteit. Tijdens haar studie was zij bij de Radboud Universiteit o.a. voorzitter facultaire studentenraad en lid van de universitaire studentenraad. Ze adviseerde het faculteits- en universiteitsbestuur over onderwijskwaliteit en de wet- en regelgeving rondom onderwijs. Bij de Landelijke Studentenvakbond onderzocht Marte profileringsfondsen en psychische problemen bij studenten. Ze was ook beleidsadviseur bij FNVJong waar ze adviseerde over macrodoelmatigheid van mbo-onderwijs en de implementatie van het sociaal akkoord.

Marte Simons

“Ik sta voor een academische gemeenschap met een open karakter die midden in de maatschappij staat als bron van inspiratie.”

Marte Simons
Beleidsadviseur

E-mail: simons@vsnu.nl
Tel. 06 - 53 16 21 56

Onderwerpen:

Valorisatie
Voorbereiding bestuurlijke overleggen
Kwaliteitsafspraken