Print
 
 

Marte Simons

Marte Simons (1986) werkt bij de VSNU als beleidsadviseur. Zij houdt zich bij het domein Onderzoek en Valorisatie onder meer bezig met valorisatie indicatoren, de midterm evaluatie van Horizon2020, het meten van open access, topsectoren en het netwerk kennissteden. Binnen het domein is valorisatie één van Marte’s grootste projecten. Zij coördineerde de publicatie van het e-zine 'Valorisatie in beeld' waarin alle universiteiten voor het eerst voorbeelden en cijfers van kennisbenutting presenteerden. Daarnaast is ze contactpersoon voor het Holland Scholarship en onderdeel van de ambtelijke kerngroep van het Netwerk Kennissteden.

 

Marte haalde haar master sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam en haar bachelor aan de Radboud Universiteit. Tijdens haar studie was zij bij de Radboud Universiteit o.a. voorzitter facultaire studentenraad en lid van de universitaire studentenraad. Ze adviseerde het faculteits- en universiteitsbestuur over onderwijskwaliteit en de wet- en regelgeving rondom onderwijs. Bij de Landelijke Studentenvakbond onderzocht Marte profileringsfondsen en psychische problemen bij studenten. Ze was ook beleidsadviseur bij FNVJong waar ze adviseerde over macrodoelmatigheid van mbo-onderwijs en de implementatie van het sociaal akkoord.

Marte Simons

“Ik sta voor een academische gemeenschap met een open karakter die midden in de maatschappij staat als bron van inspiratie.”

Marte Simons
Beleidsadviseur

E-mail: simons@vsnu.nl
Tel. 06 - 53 16 21 56

Onderwerpen:

Valorisatie
Horizon2020
Meten open acces
Topsectoren
Grote infrastructuur
Netwerk kennissteden
Holland Scholarship