Print
 
 

Johanna de Groot

Johanna de Groot (1972) werkt als beleidsmedewerker bij de VSNU. Haar expertise is onderwijs, kwaliteitszorg en toetsing. Binnen het domein Onderwijs werkt zij aan de projecten Studiesucces en Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt. Daarnaast werkt zij binnen het domein HR aan de projecten Gender (aandeel vrouwelijke hoogleraren, Balans onderwijs- en onderzoekstaken bij wetenschappelijk personeel en Loopbaanbeleid wetenschappers.

Johanna is aan een nieuwe uitdaging bij de VSNU begonnen na 8 jaar werkzaam geweest te zijn bij de VU. 'Het is mijn ambitie om docent en student centraal te stellen in het werken aan kwaliteit van onderwijs; tenslotte is het zo dat de kwaliteit daar tot stand komt! Ik haal veel inspiratie uit de passie van docenten en studenten voor hun vak en opleiding en uit de mogelijkheden van nieuwe technologie en innovatie.'

In haar laatste functie als beleidsmedewerker/projectleider bij de VU heeft ze zich met name bezig gehouden met kwaliteitszorg, onderwijsevaluatie en toetsbeleid. Het vernieuwen van het systeem voor onderwijsevaluaties bij de VU is haar laatste en grootste klus geweest. Dit project heeft geresulteerd in een systeem dat docenten de mogelijkheid biedt om met standaardblokken van vragen hun eigen vragenlijsten samen te stellen. Docenten kunnen in het systeem feedback geven aan studenten over wat ze met de resultaten van de onderwijsevaluatie gaan doen, en studenten krijgen inzicht in zowel de resultaten van de evaluatie als in de feedback van de docent. Het systeem is per september 2013 in gebruik genomen door vrijwel alle faculteiten van de VU.

Johanna de Groot

“Het is mijn ambitie om docent en student centraal te stellen in het werken aan kwaliteit van onderwijs.”

Johanna de Groot
Beleidsadviseur

E-mail: degroot@vsnu.nl
Tel. 06 49 25 58 94

Onderwerpen:

Onderwijs
HR