Print
 
 

VSNU-Café: de universitaire campus nu en in de toekomst

 

Op dinsdag 27 juni organiseert de VSNU een VSNU-Café over de universitaire campus nu en in de toekomst. Het VSNU-Café vindt plaats van 16.00 uur - 17.45 uur, gevolgd door een netwerkborrel, in Campus Wijnhaven, Universiteit Leiden, Den Haag.
 
Door de digitalisering kunnen studenten steeds meer buiten de universiteitscampus studeren. Toch is de student juist vaker op de campus te vinden dan tien jaar geleden. Dit was één van de opmerkelijke conclusies uit het recente onderzoek Campus NL: investeren in de toekomst. Hoe belangrijk is de campus eigenlijk voor de student, de wetenschapper en de stad waarin de campus gevestigd is? Is er in 2040 nog wel een campus en, zo ja, hoe ziet die er dan uit? En wat betekent dit voor de investeringen die universiteiten nu al moeten doen?
 
Hoofdonderzoeker Alexandra den Heijer gaat hier tijdens het VSNU-Café over in gesprek met de hoofdgebruikers van de campus: studenten en wetenschappers. En dat op een zeer toepasselijke locatie: de recent geopende Campus Wijnhaven van de Universiteit Leiden in Den Haag.

 

Programma en aanmelden

16.00 uur - Inloop & gelegenheid om de locatie Wijnhaven te bezichtigen
16.30 uur - Start VSNU-Café met o.a. Alexandra den Heijer (universitair hoofddocent Vastgoedmanagement TU Delft), de Haagse wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur), Rhea van der Dong (kandidaat-voorzitter ISO) en Nick van der Meulen (universitair docent Informatiemanagement).
17.45 uur - Netwerkborrel
18.30 uur - Einde VSNU-Café

 

U kunt zich hier aanmelden.

 

 


 

 Twitter: #vsnucafé

 

VSNU-Café

Het VSNU-Café is een politiek café waarin de actualiteit rondom het hoger onderwijs in een informele setting besproken wordt door vertegenwoordigers van het hoger onderwijsveld, de pers en de politiek. De zaal wordt nadrukkelijk uitgenodigd om te participeren in de discussie. Aansluitend bent u van harte uitgenodigd een borrel te blijven drinken.

 

Terugblikken