Print
 
 

De Vereniging van Universiteiten (VSNU) is het platform van waaruit de universiteiten samenwerken, afstemmen en hun belangen gezamenlijk behartigen in de politiek en via de media. Hier werken we aan onze gezamenlijke positionering via het project de Digitale Samenleving.

 

Om onze ambities te realiseren zijn wij per direct op zoek naar een:

 

 

Projectleider Digitale Samenleving (m/v)

  28 uur per week

 

Over het project ‘De Digitale Samenleving’

De Digitale Samenleving is een uniek project voor de gezamenlijke Nederlandse universiteiten: gezamenlijk profileren zij zich ten opzichte van de rest van de wereld. Dit doen zij aan de hand van mensgerichte informatietechnologie: data science met een maatschappelijke impact. De ambitie van de universiteiten is om Nederland gidsland te maken op het gebied van digitalisering ten opzichte van de rest van de wereld. De uitgangspunten van Nederland om deze ambitie waar te maken zijn goed en met dit project zorgen we ervoor dat iedereen in Nederland profiteert van deze goede digitale basis en maatschappelijke impact.

 

De functie

De projectleider Digitale Samenleving werkt vanuit de coulissen samen met onze wetenschappelijke boegbeelden aan een nationaal onderzoeksprogramma dat Nederland helpt de digitale uitdagingen aan te gaan. Dit doe je onder andere door de organisatie van een nationaal congres onder jouw supervisie. Je bent de aanjager van interdisciplinaire samenwerkingsverbanden tussen onderzoekers onderling, maar ook tussen onderzoekers, bedrijven en andere maatschappelijke partijen. Daarom moet je je goed verstaan tot uiteenlopende partijen, maar in het bijzonder tot wetenschappers. Hiervoor is het van belang dat je het project verder vorm kunt geven terwijl het zich al aan het ontwikkelen is. Je kunt daarom snel schakelen tussen hands on taken en het neerzetten van een verdere visie op het project. Hierdoor verbind je alle partijen rondom mensgerichte informatietechnologie en realiseer je doorbraken om onze ambitie waar te maken. Je vindt het zowel een uitdaging om een strategie uit te stippelen, als dat je hands on taken op je neemt.


Wij vragen

Onze projectleider kijkt naar mogelijkheden, is nieuwsgierig en creatief. Je hebt:
·    Aantoonbare kennis en ervaring om je vanuit een technologisch perspectief met een maatschappijgerichte blik in het thema digitalisering te kunnen inwerken;
·    Aantoonbare ervaring met bestuurlijke en projectmatige activiteiten;
·    Een brede interesse, bij voorkeur in meerdere wetenschapsgebieden en ontwikkelingen;
·    Uitstekende vaardigheden op het gebied van de Nederlandse en Engelse taal;
·    Een grote mate van stressbestendigheid;
·    Goede organisatorische vaardigheden;
·    Goede contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden;
·    Een uitgebreid netwerk.

Wij bieden

Een dienstverband voor een jaar van 28 uur per week. De functie wordt ingeschaald van schaal 11 tot 16 van de cao Nederlandse Universiteiten, afhankelijk van kennis en ervaring van de kandidaat. De VSNU kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%.


Meer weten en solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen via het algemene telefoonnummer 070 302 14 00. Je sollicitatiebrief én cv ontvangen wij graag uiterlijk 1 september 2017 gericht aan Ellen Wilkens, P&O adviseur, per e-mail: wilkens@vsnu.nl. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 14 september a.s.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.